Basketbaltoernooi Summerthals op Grote Markt :  op zondag 6 juli organiseert de Herentalse Basketbalclub HBBC een basketbaltoernooi op de Grote Markt. Het deel van de Grote Markt tussen de Lakenhal en het Hofkwartier is die dag tussen 6 en 20 uur verkeersvrij. Van zaterdag 5 juli, om 7 uur, tot maandag 7 juli, om 14 uur, geldt er een parkeerverbod.

Meikermis in Morkhoven

Van zondag 11 tot dinsdag 13 mei staat de meikermis op het Dorpsplein in Morkhoven. De officiële opening van de kermis vindt plaats op 11 mei om 14 uur onder muzikale begeleiding van Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst.

Nieuw Historisch Jaarboek


Op zaterdag 10 mei stelt de Herentalse Geschiedkundige Kring het nieuwe Historisch Jaarboek voor. Deze drieëntwintigste editie bevat artikels over het wonder van de Hegge (1412), 550 jaar kruisweg van Kruisberg, de groei en de uitbouw van Herentals in de beginfase van zijn geschiedenis, en over de geschiedenis van de Herentalse openbare bibliotheken. Het Jaarboek wordt afgesloten met een bijdrage over welke stad de Kempische (hoofd)stad is: Herentals of Turnhout. Het boek is vanaf maandag 12 mei te koop in het stadsarchief. De voorverkoopprijs van 29 euro geldt tot 31 mei.

Organiserend Comité Montmartre lid van cultuurraad

Het college erkent het Organiserend Comité Montmartre als lid van de Herentalse cultuurraad. Het comité werd opgericht in 2012 en organiseert elk jaar Montmartre op het Begijnhof, een succesvol evenement waarop tal van kunstenaars uit allerlei disciplines hun kunsten tonen. De volgende editie vindt plaats op zondag 14 september. De cultuurraad verleende positief advies over de toetreding.

Herentals Zingt


Op zaterdag 28 juni is iedereen welkom op de Grote Markt voor een nieuwe editie van Herentals Zingt. Op het podium brengt een gelegenheidskoor van Herentalse zangers en zangeressen bekende liedjes. Het publiek krijgt krantjes met de liedjesteksten en kan dus uitgebreid meezingen.

Herentals Zingt is een organisatie van de middenstandsvereniging vzw Thals en het stadsbestuur. De kostprijs bedraagt 8.409,50 euro. Hiervan neemt vzw Thals 3.500 euro voor zijn rekening en het stadsbestuur 2.850,50 euro. Voor de resterende 2.059 euro vraagt vzw Thals een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten aan bij het stadsbestuur.

Parkrock 2014

Na de eindexamens komen scholieren traditioneel samen in het Stadspark om te feesten. Om dit georganiseerd te laten verlopen, organiseren de jeugddienst en de jeugdraad al jaren Parkrock, een gratis festival met dj's en muziekgroepen uit de regio. De toegang is gratis en alle scholieren van Herentals maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Dit jaar vindt Parkrock plaats op vrijdag 20 juni van 11.30 uur tot 18.30 uur.

Noorderwijk Alive

Van donderdag 21 tot zaterdag 23 augustus organiseert Real Statie Berkemus een nieuwe editie van Noorderwijk Alive. Op donderdag is er een wielerwedstrijd voor wielertoeristen, op vrijdag een vipfeest en op zaterdag een fuif. Noorderwijk Alive vindt plaats in een tent op het Statieplein van Noorderwijk.

Olivia Classic op zondag 15 juni

Het college geeft toestemming aan de familie Hendrickx voor het organiseren van de vierde editie van de Olivia Classic. Deze fietshappening met een begeleide tocht van 90 kilometer, een omloop van 50 kilometer en een familiefietstocht van 25 kilometer vindt plaats op zondag 15 juni. De start en aankomst liggen aan de Fermerijhoef (Poederleeseweg 198). De opbrengst van het evenement gaat naar het Olivia Hendrickx Research Fund. Inschrijven kan op www.olivia.be.